خوراک چیست و چگونه خوراک بخوریم؟


عصر، عصر سرعت و شتاب و عصر انفجار اطلاعات است، امروز وب و وبلاگها سرعت بالاتری می طلبند، اگر از فید استفاده نکنید، وبگردی سریع غیر ممکن خواهد بود. اگر میخواهید در وقت خود صرفه جویی کنید، اگر میخواهید مطالب بیشتری بخوانید، اگر سرعت اینترنت در ایران شما را کلافه کرده، از خوراک [:فید] استفاده کنید.

web 3 feed forever

.
خوراک
، مطالب را بدون قالب گرافیکی ارائه میدهد. RSS مخفف عبارت Really Simple Syndication است. نوعی از اسناد XML که برای استفاده از مطالب جدید سایت ها ارائه شده است. اولين بار شرکت Netscape در سال ۱۹۹۷ از RSS برای کم کردن ترافيک سايت خود و نشان دادن خلاصه خبر های جديد سايت در خبر گزاری‌ هايی مثل BBC ،CNET و … استفاده کرد.

چرا باید مشترک خوراک سایتها و وبلاگها شوم؟
اگر سایت یا وبلاگی بروز شود، بلافاصله از طریق خوراک خوان متوجه خواهید شد و همانجا میتوانید مطالب جدید را بخوانید. لازم نیست شال و کلاه کنید و تا دم در وبلاگ بروید.
برای خواندن مطالب لازم نیست آدرس هزاران سایت و وبلاگ را بوکمارک کنید یا بخاطر بسپارید و یکی یکی به آدرس آنها سر بزنید. کافی ست یکبار خوراکشان را به خوراک خوان تان اضافه کنید. خوراک، شما را از سرگرداني و سردرگمي در سايت هاي اينترنتي نجات مي‌دهد. مطالب سایتها و وبلاگهای مختلف را در یک جا بخوانید،
خوراک، مطالب را بدون قالب گرافیکی ارائه میدهد بنابراین مطالب را بسیار سریعتر خواهید داشت.
خوراک فیدبرنری از بهترین راههای عبور از فیــ.لتر میباشد، با اشتراک خوراک پخته شده ی وبلاگها در صورت فیـ.لتر شدن یا حتی در صورت تغییر آدرس وبلاگها و سایتها  نیز آنها را از دست نخواهید داد.
مهمتر از همه «وب 2 بر خوراک استوار شده است» و شما با استفاده از خوراک وارد دنیای وب 2 خواهید شد. شما که نمیخواید برای همیشه در وب 1 باقی بمانید، عجله کنید وب 3*هم تو راهه!

برای توضیح بیشتر:
بطور مثال شما به 1۰ سایت یا وبلاگ علاقه مند هستید، مطالب جدید آنها را میخوانید. هر روز یکی یکی آنها را چک میکنید تا اگر مطلب جدیدی دارند بخوانید، در صفحات مرورگر گم میشوید، ممکن است مدتی نتوانید به آنها سر بزنید و بعضی مطالب ازدستتان برود، هر روز مدتی را صرف لود شدن قالب گرافیکی تکراری سایت ها میکنید. باید تبلیغات سایت ها را تحمل کنید، آن هم با سرعت اینترنت در ایران. فقط وقت با ارزش و پهنای باند خود را از دست میدهید. اما شما میتوانید از همه این دردسر ها برای همیشه خلاص شوید. اینجاست که خوراک  به کمک شما می آید. از این پس به جای 10 سایت و وبلاگ میتوانید چند هزار سایت و وبلاگ را دنبال کنید. شما از این پس از امکانات سریع و نوین وب 2 برای رهایی از این محدودیتها استفاده می کنید.

خوراک خوان؛ خوراکها کجا خوانده میشوند؟
فیدخوانها دو گونه اند، آنلاین و آفلاین. هر کدام هم مزایای خودشان را دارند. راه اول استفاده از خوراک خوانهای آنلاین است که در حال حاضر قدرتمندترین و معروفترین آنها گوگل ریدر است. راه دوم استفاده از خوراک خوانهای آفلاین [:نرم افزار های فید ریدر] است. اینجا نرم افزار سریع، قدرتمند و کم حجم اسنفر مناسب است. چنانچه از اینترنت سرعت بالا برخوردار هستید از گوگل ریدر استفاده کنید، اما اگر سرعت اینترنت تان پایین است پیشنهاد وب 3 استفاده همزمان از هر دو نوع خوراک خوان آنلاین و آفلاین است. با گوگل ریدر بانکی از خوراک ها خواهید داشت ضمنا اگر مدتی نتوانستید از خوراک خوان آفلاین تان استفاده کنید، مطالب را از دست نخواهید داد. خوبی خوراک خوان آفلاین هم این است که روزانه به اینترنت متصل میشوید و فقط چند دقیقه طول میکشد تا خوراک خوانتان مطالب جدید را دریافت کند، بعد میتوانید به صورت آفلاین و سر فرصت آنها را مطالعه کنید.

خوراک سایتها را چگونه بیابم؟
هر سایت یا وبلاگ معمولا دارای یک آدرس برای خوراک مطالبش است، میتوانید آدرس خوراک را از طریق آیکون نارنجی رنگFeediconsmal(در اندازه های بزرگ یا کوچک) در سایتها، وبلاگها یا در خود مرورگرتان، پایین سرچ باکس اینترنت اکسپلورر 7 یا سمت راست آدرس بار فایرفاکس پیدا کنید.
برای مثال آدرس خوراک مطالب وب 3 این است:
http://feeds.feedburner.com/web3b
اگر خوراک سایتی را نیافتید، آدرس آنرا وارد خوراک خوان تان کنید، گوگل ریدر و اسنفر قادر به یافتن و وارد کردن خودکار خوراک میباشند.

اشتراک در خوراک وبلاگها و سایتها
برای استفاده از گوگل ریدر باید در گوگل [:Gmail] حساب داشته باشید، اگر جیمیل ندارید، به اینجا بروید و یک حساب ایجاد کنید. برای استفاده از گوگل ریدر، به اینجا رفته و در حساب خود وارد شوید. از درون جیمیل یا صفحه اصلی گوگل نیز میتوانید وارد گوگل ریدر شوید، کافی است از گزینه more گزینه Reader را انتخاب کنید. بعد از ورود به گوگل ریدر روی Add subscription کلیک کنید، پنجره ی کوچکی باز میشود، آدرس خوراک مورد نظر را وارد کرده و Add را بزنید.
برای اشتراک خوراک در اسنفر، ابتدا جدیدترین نسخه اسنفر رو از اینجا دانلود و نصب کنید. حالا به ..file>new>feed رفته، آدرس خوراک را وارد کرده و next و finish کنید.

اشتراک در خوراک وب 3
برای اشتراک خوراک وب 3 در گوگل ریدر کافی است، این رو کلیک کنید، در صفحه ای که باز میشه، روی Add to google reader کلیک کنید. به همین سادگی مشترک خوراک وب 3 شدید. ممکن است از شما خواسته شود که ایمیل و پسورد خودتان را وارد کنید، که مشخصات Gmail خود را وارد میکنید. اگر در Gmail حساب ندارید، اینجا بروید و یک حساب باز کنید. برای اشتراک خوراک وب 3 در سرویسهای دیگر به اینجا بروید و سرویس دلخواه تان را انتخاب کنید.

فایل OPML
opml فایلی است که آدرس خوراکهای متعددی را در خود دارد. اینجا یک opml آپلود کردم، که شامل خوراک چند سایت و وبلاگ برتر در موضوعات مختلف است. پیشنهاد میکنم برای شروع آنرا دانلود کرده، از گوگل ریدر به settings>import/export رفته brows را بزنید، فایل opml را open کرده، upload را بفشارید.
برای وارد کردن خوراکها در اسنفر کافیه روی فایل opml دوبار کلیک کنید، تیک پوشه ها رو بزنید یا select all کنید و next و finish را بفشارید.

مقالات مرتبط از دوستان:
فید ، وبگردی با بالاترین سرعت ممکن
چرا باید از گوگل ریدر استفاده کرد و چگونه؟

منبع: وب 3

ارسال به: Balatarin :: Donbaleh :: Mohandes :: Del.icio.us :: Digg :: Stumble :: Furl :: Friendfeed :: Twitthis :: Facebook :: Addthis to other :: Subscribe to Feed

19 دیدگاه »

  1. […] تناسبی با نام آن ندارد! اگر نمیدانید خوراک (فید) چیست، اینجا را بخوانید، اگر میدانید خوراک چیست، اما از آن استفاده […]

  2. […] از این زندان وب یکی چه کنیم؟ لابد پشنهاد میکنید که از خوراک استفاده شود. اگر نمیدانید خوراک چیست قبل از خواندن […]

  3. […] شاید هیچ چیز برای یک وبلاگ بدتر از خراب شدن خوراک (:فید) آن نباشد. چرا که بسیاری از مشترکین خوراک که در طول […]

  4. حسین said

    ببخشید که زیر مطلب غیر مرتبط کامنت گذاشتم. چندتا سوال دیگه دارم
    1 چطور از فید هام و کل نرم افزار snarfer پشتیبان بگیرم. آخه منویی با این کارآیی نداره یا من ندیدم
    2 سایت هایی که خروجی فید ندارند رو چیکارشون کنم. یه سایت به آدرس page2rss.com پیدا کردم، ولی ظاهرا با فارسی مشکل داره
    3.مدیریت پوشه ها تو نرم افزار خیلی بده، راه حلی برای این مشکل هست
    4.راستی شما گفتید که ایمیل هاتون رو هم از طریق خوراک چک میکنید، اگه بگی چطوری ممنون میشم، در ضمن جیمیل رو هم میشه با این روش چک کرد و اسپم ها رو هم شامل میشه، مرسی bye

    وب 3: خواهش میشه.
    1- در اسنفر از File>export to>opml میتوانید، یک فایل opml که شامل آدرس و مشخصات همه ی خوراکهای شما میباشد خروجی بگیرید و در خود اسنفر یا خوراک خوانهای آفلاین و آنلاین دیگر از آن استفاده کنید. برای مطالب خوراکها نیز از یک پلاگین که به همین منظور برای اسنفر تهیه شده است میتوانید استفاده کنید. (آنرا از سایت اسنفر باید دانلود کنید)
    2- برای سایتهایی که خوراک ندارند، از http://www.feed43.com و http://www.dapper.net میتوانید استفاده کنید، در مورد این دو سایت قدرتمند خواهم نوشت. در مورد page2rss.com نیز قبلا در دستور پخت خوراک امتیازات و کلیک های بالاترین و دنباله مطالبی نوشته ام. برخی افزونه های فایرفاکس نیز در این زمینه بکار می آیند که معرفی خواهند شد.
    3- یکی از قدرتمندترین قابلیت ها و امکانات اسنفر مدیریت پوشه ها در آن میباشد. مشکل خود را دقیقتر بنویسید.
    4- جیمیل خود را از طریق سایت http://freemyfeed.com به خوراک تبدیل کرده و از طریق خوراک چک کنید.
    همانگونه که در کامنت قبلی هم تذکر دادم چنانچه صاحب وبلاگی میباشید لطف کنید آدرس آنرا هم بنویسید. اگر وبلاگ ندارید، چرا وبلاگ ندارید؟ تشکر و ممنون

  5. حسین said

    سلام
    1 از پلاگین بک آپ که استفاده میمنم یه فایل با پسوند csv درست مکنه ، حالا چطوری اینو تو نرم افزار import کنم
    2 مدیریت پوشه ها : فکر میکنم ترتیب قرار گرفتن پیشفرض بر اساس حروف الفبا میباشد (درسته؟) ، چطور میشه یکه پوشه رو درگ کرد بین دوتا پوشه دیگه قرار داد . من این کار رو انجام دادم که پوشه مورد نظر فقط میشه تو یکی از پوشه هایی که میخواهیم
    بینشون قرارش بدم رها میشه !!! (امیدوارم تونسته باشم منظورم رو برسونم)
    3 چطور میشه تو (همه) فید ها جستجو کرد. قسمت جستجو یه خورده نامفهومه.
    4 تو سایتی که برای تبدیل جیمیل به خوراک معرفی کردین چیز های رو که خواسته بود وارد کردم ولی کار نمیکنه اگه میتونی مختصرا توضیح بده
    درباره وبلاگ داشتن ، فعلا وبلاگ ندارم ولی تو اولین فرصت یکی راه میندازم .
    مرسی bye

    وب 3: سلام
    1- هدف شما از پک آپ گرفتن از محتویات خوراک ها چیست؟ چنانچه میخواهید محتویات خوراکها را بایگانی کنید باید از گوگل ریدر استفاده کنید.
    2- چنانچه ترتیبی غیر از ترتیب پیشفرض اسنفر را میخواهید، میتوانید ابتدای نام پوشه ها از اعداد یا حروف استفاده کنید، مثلا: 1web3 قبل از 2Internet خواهد آمد در صورتیکه بصورت پیشفرض بر عکس بود
    3- برای جستجو در محتویات خوراکها در اسنفر کافیه از ctl+f استفاده کنید و عبارت مورد نظر خوتون رو بنویسید و اینتر را بفشارید
    4- برای استفاده از سایت http://freemyfeed.com باید خوراک جیمیلتان را همراه با مشخصات حساب جیمیلتان (نام کاربری و رمز عبور) وارد کنید.
    امیدوارم هر چه زوتر شاهد وبلاگی قدرتمند از سوی شما باشیم. تشکر و ممنون

  6. حسین said

    سلام
    1 «هدف شما از پک آپ گرفتن از محتویات خوراک ها چیست؟»
    میخواهم از اسنارفر رو یه کامپیوتر دیگه استفاده کنم و مطالب رو بخونم یا خوراکها رو رفرش کنم. یا اینکه بعد از نصب دوباره ویندوز نیازی نباشه تمام این کارها (وارد کردن فید و مارک کردن مطالبی که خوندمشون) رو ازاول انجام بدم.
    2 «برای جستجو در محتویات خوراکها در اسنفر کافیه از ctl+f استفاده کنید و عبارت مورد نظر خوتون رو بنویسید و اینتر را بفشارید .»
    این کار جستجو رو فقط تو همون خوراکی که بازه انجام میده ، من میخواهم تو همه خوراکها (حتی یه عبارت تو همه پوشه های) اسنفر جستجو کنم. راهی برای این کار هست؟
    3 چطوری میشه یه خوراک یا یه پوشه رو رفرش کرد . آخه بعد از کلیک راست روی پوشه و انتخاب رفرش همه خوراکها رفرش میشن !!!
    راستی نسخه 1.0.2 برنامه اومده. چه تغییراتی تو نسخه جدید هست؟
    تشکر و ممنون

    وب 3: سلام
    1- برای اینکه همه ی این امکانات رو داشته باشید و اگر میخواهید حتما از خوراک خوان های آفلاین استفاده کنید، باید یک خوراک خوان پرتیبل پیدا کنید، اسنفر اعلام کرده که پرتیبل کردن اسنفر براشون اولویت نداره، اما برای یافتن یه خوراک خوان آفلاین که قادر به نگه داشتن تنظیمات و خوراکها باشه باید جستجو کنید، البته اگر زود به زود ویندوز عوض نمیکنید چندان مشکلی نخواهید داشت چون بعد از هر بار نصب ویندوز کمی باید صبر کنید تا آخرین مطالب دریافت شوند که ممکن است تعدادی از آنها را قبلا خوانده باشید.
    2- وقتی ctrl+f رو میفشارید در کادر باز شده تیکِ only search currentfolder را بردارید تا در همه فید ها جستجو انجام شود، یا اینکه شاخه ی اصلی را انتخاب کنید (message folders) و ctrl+f را بفشارید، جستجو در همه ی خوراکها انجام خواهد شد. (به تنظیمات برنامه بیشتر دقت کنید!)
    3- متاسفانه در اسنفر ظاهرا راه ساده ای برای این کار وجود نداره
    4- تغییرات در نسخه ی جدید جزیی است و در نسخه ی جدید شاهد تغییرات اساسی یی نیستیم.
    تشکر و ممنون!

  7. mhdy said

    این جور موقع هاست که غرب باید حمایت کنه

    وب 3: متوجه منظور تون نشدم، اما اگر توضیح بیشتری برای استفاده از خوراک میخواید یا سوالی دارید بپرسید کمک تون میکنم

  8. […] 26, 2008 روی · طبقه بندی شده زیر Twitter, تویتر هنگامی که خوراک (فید) پا به دنیای مجازی گذارد، آنقدر سریع بود که قابل […]

  9. aMiN said

    مقاله بسیار مفیدیه مخصوصا برای مبتدیان

    وب 3: تشکر از لطف تون

  10. […] حین web surfing تصادفاً به وبلاگ آقای وب ۳ برادر رسیدم که در جواب یکی از کامنت‌ها نوشته […]

  11. محمد said

    خوب بود.

  12. آراز said

    سلام ممنون از مطالبتون
    وب 3:خواهش

  13. آرايه said

    سلام
    چطور ميشه گوگل ريدر رو در وبلاگ داشت؟ فايل opml مخصوص ميخواد؟ من فايل opml وبلاگ خودم رو تهيه كردم اما فقط توي بلاگروب وبلاگ خودم مياد.

    وب 3:سلام، خوراک سایتها و وبلاگهای مورد نظر را به گوگل ریدر وارد کرده، آنها را در یک فولدر قرار داده، از گوگل ریدر به Settings>Folders and Tags رفته، پوشه ی مورد نظر را public کنید. از مقابل آن پوشه، روی view public page کلیک کرده، آدرس خوراک صفحه ی باز شده را کپی کرده، به نمایش >ابزارکها رفته، ابزارک rss را بیفزایید و آدرس خوراک را وارد کنید.
    اگر منظور شما گوگل ریدر اشتراکی است؛ از نمایش>ابزارکها، یک ابزارک rss افزوده و خوراک گوگل ریدر اشتراکی تون رو در آن وارد کنید، برای بدست آوردن آدرس خوراک گوگل ریدر اشتراکی خود از گوگل ریدر به Settings>Folders and Tags رفته از مقابل Your shared items روی private view public page کلیک کنید، در صفحه ی باز شده از طریق آیکن نارنجی رنگ مرورگرتان میتوانید آدرس خوراک را به دست آورید، برای به اشتراک گذاردن مطالب در گوگل ریدر هنگام مطالعه مطالب برای به اشتراک گذاریدن مطالب مورد نظر shift+s را بفشارید یا روی share کلیک کنید

  14. FARZAD said

    چند تا فیلتر شکن میخوام
    وب 3: سوال تون رو اینجا مطرح کنید، پاسخ میدم.

  15. leyliii said

    این آیکن نارنجی رو چطوری میشه تتو وبلاگ بذاری؟ از کجا میشه پیداش کرد؟
    وب 3: آیکن استاندارد خوراک را در اندازه ها و رنگهای مختلف میتوانید از http://feedicons.com دانلود کنید. همچنین میتوانید از این آیکن استفاده کنید.

  16. kooresh kooyashty said

    حوصله نوشتن این مطلب رو تو وبلاگم ندارم
    اجازه هست به این صفحه لینک بدم؟
    ممنون
    وب 3: مجاز هستید

  17. علی said

    واقعاً دستت درد نکنه

    : )

  18. محسن احمدی said

    ممنوم

    : )

  19. علی said

    از مطلبتون بسیار استفاده کردم . مخصوصا از خوراکهای متعدد و جالبی که گذاشتید ممنونم . البته بعضی از اونها رو من همیشه سر می زدم ولی خوب، با مقاله شما از این به بعد مشترک خوراک اونها می شم.
    وب 3: ممنون، اون فایل opml رو مدتهاست بروز نکرده ام، بزودی بروزش میکنم و منابع جدید رو افزوده و قبلیها را اصلاح میکنم.

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

بیان دیدگاه